Dobiti Vijetnam viza po dolasku

11/09/2015

Postoje legitimne firme koje mogu organizirati Vijetnam Visa na dolasku, ali morate organizirati ovo prije nego što dođete u Vijetnamu. Rečeno nam je da je osobne podatke više kandidati mogu biti uključeni u pismima potvrđuje vize odobrenja, što je normalna procedura za vijetnamski imigraciju Odjela i bilo kakvih promjena na pismo će poništiti odobrenje viza. Ako ste zabrinuti o tome treba podnijeti zahtjev za vizu preko najbližeg vijetnamski ambasade. Tu su i veliki broj lažnih firmi koje tvrde da nude ovu uslugu. Ambasada i Generalni konzulat ne može potvrditi da li društvo ima legitimno aranžman u mjestu.

Kao što je već rečeno, nisu svi putnici su obavezni da pribave viza za putovanje. Državljani nekih zemalja koje imaju sporazum o viznim izuzeće s Vijetnam ne treba dobiti vizu za Vijetnam za određeni vremenski period. A također nije sve putnike koji moraju imati vizu za Vijetnam su podržani sa vizu na dolasku.

Vijetnamska Vlada je jednostrano odlučila da od 01. srpnja 2015 do juna 2016. godine nosioce 30th pasoša iz Velike Britanije, Italije, Njemačke, Španjolske i Francuske će se odstupiti off vijetnamski vize, ako ispunjava sve sljedeće uvjete:

- Ulazak Vijetnam od 01. srpnja 2015 do 30. jun 2016.
- Okvirni trajanje boravka u Vijetnamu ne prelazi 15 dana (Ako okvirni trajanje boravka je više od 15 dana, podnositelj zahtjeva mora podnijeti zahtjev za vizu unaprijed).
- Valjanost Passport ostaje najmanje 06 mjeseci od datuma početka postojećih Vijetnam.
- Za one koji su posjetili Vijetnam prije, tog datuma ulaska mora biti iznad 30-odnevne od prošlog unos (Ako ovaj unos je 30-odnevne ili manje od posljednjeg upisa, podnosilac morate podnijeti zahtjev za vizu unaprijed).

Vijetnam će smanjiti standard plaćanje viza za posjetitelje iz US $ 45 do $ 25 23. novembra 2015. godine, što je potez koji dolazi zbog nastojanja da se preokrene pad stranih dolazaka.
Za multi-viza važi za tri mjeseca, naknada će biti 50 $, što je pad sa sadašnjih $ 95, objavio je na svojoj internet stranici u utorak ministarstvo financija.
Naknade za vize s više uslovima će se kretati od $ 95 do $ 155 za važenja do pet godina.
 
Source: www.hotels-in-vietnam.com

0 Comments Add your own

Leave a Reply


Around here

Categories

Моји линкови

Generalna

Feeds